Cropped landscape
Külföld
Ismét terítékre kerül Magyarország az Európai Parlamentben
2019-01-1011:59
Napirendre tűzik a magyarországi helyzet kérdését január végén az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén - döntött csütörtökön a képviselőtestület házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Konferenciája. 
A vitát a zöldpárti frakció kezdeményezte a legfrissebb magyarországi fejleményekre, a tüntetésekre, a munka törvénykönyvének módosítására és a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel.
    
A vitára január 30-án vagy 31-én fog sor kerülni.
    
Judith Sargentini zöldpárti képviselő, a magyar különjelentés összeállítója közölte: a napirendre vételre azért volt szükség, mert "a helyzet napról napra romlik Magyarországon".
    
"Minden európai állampolgár egyenlő, köztük a magyarok is, azonos jogaik vannak a demokráciához és a jogállamisághoz" - fogalmazott.
    
"A demokrácia haldoklik Magyarországon, meg kell tennünk mindent, amit lehet, hogy segítsünk életre kelteni és támogassuk a magyarokat autoriter vezetőjük rögeszméivel szemben" - írta Sargentini.
    
Végezetül pedig fellépésre szólította fel az Európai Unió tagországait az alapszerződés és a közös alapértékek magyarországi megsértése ellen, illetve a magyarok jogaiért.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ