Cover
Belföld
Az európai parlamenti választás állt a Kormányinfó középpontjában
2019-01-1020:45
Orbán Viktor egyrészt meghatározta az EP kampány céljait, másrészt a nemzetközi sajtó érdeklődését kihasználva üzent azoknak a kritikusainak, akik nyakló nélkül, ha kell fake newsokat bevetve, folyamatosan bírálják a magyar kormány politikáját - így foglalta össze a csütörtöki Kormányinfó eseményeit Baranyai Gábor, a Magyar Idők újságírója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.
Baranyai Gábor szólt azokról az ellenzéki sajtóorgánumokról, akik nem jutottak be a miniszterelnök által tartott Kormányinfóra. Szerinte nemcsak a Fidesz programját, politikáját nem szeretik, hanem egy általuk démonizált személy ellen küzdenek, és minden felületre szükségük van arra, hogy ezt előadhassák.

Kovács András, az origo.hu újságírója kiemelte: szinte a teljes médiaspektrum megjelent a sajtótájékoztatón, és lehetősége volt kérdezni a miniszterelnöktől. Hozzátette: külföldön, például az Egyesült Államokban csak egy meghatározott kört engednek be egy elnöki sajtótájékoztatóra, és ennek a meghatározott körnek is csak egy része kérdezhet.
Mint mondta: amellett hogy a sajtótájékoztatónak az EP választás volt a középpontjában, a másik legfontosabb téma az volt, hogy a kormányfő egyértelműen nyilatkozott a korrupció kapcsán. 

Szerinte érthetetlen, hogy az 5%-os gazdasági növekedés, a költségvetési hiány és az államadósság folyamatosan csökkenése ellenére különféle szervezetek, mint például a Soros György által támogatott Transparency International azt sulykolják, hogy a korrupció évek óta növekszik. 

Baranyai Gábor úgy reagált: az objektivitást számon kell kérni, nem csak a különböző jogvédő szervezeteken, hanem a gazdasági elemzőkön is.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ