Cropped landscape
Belföld
Sajtóklub 2.0: Nincs társadalmi támogatottság a sztrájk és a tüntetések mögött
2019-01-1006:11
Nincs valódi társadalmi támogatottság a sztrájk és a tüntetések mögött, nincs erre igény - jelentette ki Falusi Vajk az ECHO TV Sajtóklub 2.0 című műsorában. Az adásban szó volt a szombati hazai demonstrációról, valamint a keddi brüsszeli tüntetésről is elmondták véleményüket a vendégek, Dezse Balázs, a PestiSrácok.hu újságírója, Szalma György, a Mandiner újságírója és Falusi Vajk, a 888.hu publicistája. 
A szombati tüntetésen pár ezren kimentek megint hőbörögni az Orbán-kormány ellen, bár, ha a haladó lapokat és médiumokat olvassuk az látható, ez volt minden idők legnagyobb tüntetése – vezette fel a témát a műsorvezető, Szarvas Szilveszter. 
 
Falusi Vajk hozzátette: a haladó médiában az is olvasható, hogy a CEU-n színvonalas oktatás folyik, azonban úgy tűnik, hogy magyar nyelv és irodalom óra nincsen, vagy nem is valósul meg ott semmilyen nyelvi képzés, hiszen a sztrájk szót sem tudják helyesen leírni. 

Ha minden igaz, ezt a feliratot CEU-s diákok készítették – tette hozzá. 
A szombati tüntetőknek nem sikerült leírniuk a sztrájk szót
Szalma György arról beszélt, hogy az ellenzék megosztja erőit azzal, hogyha nyugati nagyvárosokban és Budapesten is tüntetéseket szerveznek. Észrevehettük most, hogy Sargentiniékkel együtt tüntettek Ujhelyiék egyből kevesebb lett a résztvevő Budapesten. Nincs elég erőforrás, hogy mindkét helyen legyenek tüntetések – fejtette ki. 

Falusi Vajk szerint az látszik nincs valódi társadalmi támogatottság a sztrájk és a tüntetések mögött, nincs erre igény. 
A Sajtóklub 2.0 csapata kitért arra is, hogy egy momentumos elszámoltatást és börtönt ígért. Nyilván a Momentumból ismert ÁVH-s nagypapáknak a hagyományait folytatják, tehát majd lesz körömletépés stb. Németországban is az egyik AfD-s politikust majdnem halálra vertek, mert a véleménye nem egyezik a mainstreammel – fejtette ki Falusi Vajk. 
 
Szalma György ezzel kapcsolatban megjegyezte, látható, hogy Nyugaton meg lehet ruházni egy politikust a véleménye miatt. Itt is elképzelhető, hogy ez lesz, ezért „Vajk te majd számon leszel kérve a véleményed miatt”.  

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub 2.0
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ