Cropped landscape
Külföld
Soros cseh és finn biztosoknál lobbizott
2019-01-1006:04
Soros György újabb európai uniós vezetőkkel folytatott tárgyalására derült fény, a spekuláns Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett a CEU helyzetéről. Mint ismert, a milliárdos rendszeresen tárgyal az uniós csúcsvezetőkkel, köztül Jean-Claude Junckerrel és Frans Timmermansszal, és számos megbízható emberén keresztül igyekszik az Európai Parlamentben is elfogadtatni az ENSZ migrációs csomagját - írja a Magyar Idők.
Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztossal is egyeztetett Soros György a Magyarország ellen tervezett lépésekről, még 2017-ben, a Jean-Claude Junckernél, az Európai Bizottság (EB) liberális elnökénél tett látogatásakor – olvasható a finn mvlehti.net nevű portálon. 
 
Bár az uniós vezetőkkel tárgyalt témák között volt a magyar felsőoktatási törvény módosítása, amely hatással volt a Soros által alapított CEU nevű egyetem működésére, a milliárdos nem volt hajlandó a kérdéssel összefüggésben szóba állni Navracsics Tibor oktatási ügyekért felelős uniós biztossal.

Katainennel – aki korábban Finnország miniszterelnöke is volt – még a davosi gazdasági csúcson is tárgyalt a milliárdos, s teázgatásukat egy nyilvánosságra került fotó is megörökíti. 
 
Mint ismert, a tőzsdespekuláns az utóbbi két évben több alkalommal is látogatást tett az említett Jean-Claude Juncker mellett Frans Timmermansnál, az EB alelnökénél. 
 
Az EP-választásokhoz közeledve Soros az elmúlt hónapokban a korábbinál is intenzívebben hallatta hangját az európai ügyekben. Mint azt korábban lapunk is megírta, Timmermans saját bevallása szerint is két évtizedes jó kapcsolatot ápol a milliárdossal, és rendszeresen egyeztetnek, s a nem nyilvános tárgyalásokon főként Európa egységének megerősítéséről esik szó. A korábbi sajtóhírek szerint Timmermans találkozott a legtöbbet a biztosok közül a Nyílt Társadalom Alapítvány brüsszeli központjának képviselőivel is.

Soros György Open Society European Policy Institute nevű befolyásos szervezetének legfőbb terepe az Európai Parlament és az Európai Bizottság. 
EP-akkreditációja 12 lobbistájuknak van, akik összesen 52-szer, vagyis szinte hetente találkoznak az Európai Bizottság képviselőivel. 
 
A Soros-hálózat zászlóshajójának, az Open Society Foundations belső adatbázisából korábban kiszivárgott kiadvány a 751 EP-képviselőből 226-ot sorol fel a spekuláns embereként, vagyis az anyag szerint a Soros-hálózatnak több „megbízható szövetségese” van a brüsszeli parlamentben, akik migrációpárti elképzelései megvalósításán dolgoznak. 
 
Az Európai Parlament határozottan üdvözölte az ENSZ globális migrációs csomagjának decemberi elfogadását, s a képviselő-testület sajnálatát fejezte ki a „dezinformációs kampány” miatt, amelynek nyomán számos ország visszavonta támogatását az egyébként jogilag nem kötelező érvényű keretegyezménytől.

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben, az EP plenáris ülésének az ENSZ migrációs csomagjáról tartott vitáján azt hangoztatta, hogy minden tagállam érdeke – az egyébként a gyakran veszélyes és illegális határokon át történő népmozgásokat legalizáló – migrációs csomag elfogadása, Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs politikáért felelős biztos pedig a Die Welt című német napilapnak nyilatkozott hasonlóképpen.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ