Cover
Külföld
Bakondi György: Felül kell vizsgálni az európai bevándorlásbarát politikát
2019-01-1120:33
Mindent meg fogunk tenni, hogy a bevándorlásbarát politikát, amit a liberális többség az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban elmúlt 3-4 évben tanúsított, az felülvizsgálatra kerüljön - jelentette ki az ECHO TV Napi aktuális című műsorában a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György kiemelte, az illegális bevándorlás nagy kockázatot jelent az európai országok belső védelmére. Hangsúlyozta: korántsem lehet azt mondani, hogy ez a szélsőséges, a bevándorlást pozitívnak tartó szemlélet nagy általánosságban igaz lenne az összes európai országra.
Az illegális átjutások jelentős kockázatot jelentenek, elsősorban az európai országok belső, valamint az emberek mindennapi biztonságára. Éppen ezért mindent meg fognak tenni, hogy a bevándorlásbarát politikát, amit a liberális többség az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban elmúlt 3-4 évben tanúsítottak, az felülvizsgálatra kerüljön - jelentette ki Bakondi György. 
Magyarország bebizonyította, a szárazföldön meg lehet állítani a migrációt, Olaszország pedig a tengeren teszi ugyanezt. 

Az ENSZ határozatot megvizsgálva, kiderül 41 ország nem írta ezt alá és nem szavazta meg, 9 ország van Európában, aki nem szavazta meg. Korántsem lehet azt mondani, hogy ez a szélsőséges, a bevándorlást pozitívnak tartó szemlélet nagy általánosságban igaz lenne az összes európai országra - magyarázta a biztonsági szakértő.

Az EU is törekszik arra, hogy még a választás előtt visszafordíthatatlan változásokat érjen el: az európai migrációs politika szabályozásában, az európai határőrizetben, az európai bevándorlásügynökség egységesítésében, a migránsvízumban, a családegyesítés megkönnyítésében, amelyek azokat a politikai célokat szolgálják, annak megvalósítására törekszenek, amelyet Soros György nevével lehet fémjelezni - hangsúlyozta.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ