Cropped landscape
Belföld
Czeglédy Csaba EP-listára kerülne
2019-01-1107:18
Ismét mentelmi jogot szeretne szerezni Czeglédy Csaba azzal, hogy felkerül a szocialisták európai parlamenti választási listájára – értesült a Magyar Idők. A hírek szerint erről tárgyalásokba is bocsátkozott Harangozó Tamással, aki lapunknak tagadta ezt.
Czeglédy Csaba és ügyvédei minden trükköt bevetnek, hogy azt sugallják, a szocialisták volt politikusa gyanúsítását enyhítették. Szabadlábra kerülését is azzal magyarázták, hogy már „csak” felbujtóként szerepel a nyomozati iratanyagban, mivel bűnösségére nincs bizonyíték, írta a PestiSrácok.hu. A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, a Czeglédy-ügy előadó ügyésze, Szanka Ferenc cáfolta a portálnak ezt. 
 
Szerinte nem igaz, hogy gyengült a gyanú. Továbbra is bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás ügyében folyik az eljárás.

Czeglédy pedig a megalapozott gyanú szerint a hat és fél milliárd forint elcsalásának értelmi szerzője, a bűnszervezet vezetője. A módosított gyanúsításban azért szerepel felbujtóként, mert a bűncselekményt megvalósító adóbevallásokat nem Czeglédy Csaba, hanem az általa vezetett Human Operator Zrt. munkatársai nyújtották be, de a bűncselekmény elkövetésére a szocialista politikus bírta rá őket. 
 
Az új minősítés, azaz a felbujtó büntetőjogi megítélése ebben az esetben nem enyhébb, hanem a tettesével azonos. 
 
A vádemelés azonban továbbra is csúszik, most azért, mert Czeglédy és védője poligráfos vizsgálatot kért, mondván a volt politikus: csak így tudja bizonyítani, hogy az ellene legutóbb született három terhelő vallomás nem igaz. 
 
Közben több forrásból is arról értesült a Magyar Idők: Czeglédy ismét mentelmi jogot szeretne azzal, hogy felkerül a szocialisták európai parlamenti választási listájára. A hírek szerint erről tárgyalásokba is bocsátkozott Harangozó Tamással (MSZP), aki tagadta ezt.

– Nem merült fel Czeglédy Csaba szerepeltetése az MSZP EP-listáján, amivel kapcsolatban nekem személy szerint semmilyen feladatom nincs. Ebből következően nem egyeztettem Czeglédy Csabával a kérdésről, és másról sem – mondta a Magyar Idők megkeresésére Harangozó Tamás. A lap szocialista elnökségi forrásai is azt hangoztatták: bár Czeglédy mellett állnak, további politikai szerepvállalására már nem számítanak, így nemhogy az EP-listán, de még szombathelyi vonatkozásban sem számolnak vele.

A Magyar Idők egy forrása úgy fogalmazott: ha valóban van szándék Czeglédy EP-listán való szerepeltetésére, az inkább Gyurcsány Ferencék részéről lenne érthető. 
 
Tény viszont , hogy a tavalyi ország­gyűlési választások előtt is felröppent, hogy az MSZP jelöltjeként indulna Czeglédy indulna, amit tagadtak a szocialisták. 
 
Ám a hozzájuk – valamint a DK-hoz és Gyurcsány Ferenchez – ezer szálon kötődő politikus-jogász végül mégis jelöltséget szerzett, igaz, függetlenként és egyben mentelmi jog mögé bújva szabadult letartóztatásából.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ