Cropped landscape
Belföld
Így sikerült rendezni a helyzetet a Honvédkórház koraszülöttcentrumában
2019-01-1108:13
Megnyugtatóan sikerült rendezni a Honvédkórház koraszülöttcentrumában a helyzetet. A Honvédkórház egy olyan ösztönző keretet dolgozott ki, ami csak az ügyeletet díjazza pluszban. A PIC január 7-én nyitott meg ismét, jelenleg négy kislányt látnak el. Erről Dr. Muzsay Ildikó, Magyar Honvédség orvosezredese beszélt az ECHO TV Jó reggelt című műsorának pénteki adásában.
A magyarországi koraszülöttcentrumok humánerőforrás-problémával küzdenek úgy orvos, mint szakdolgozói területen is. Az ősszel ideiglenesen a Honvédkórház koraszülöttcentrumából máshová kellett irányítani a veszélyeztetett kismamákat, illetve a korszülött csecsemőket.

Dr. Muzsay Ildikó adásunkban elmondta, nagyon hosszú időt tesz ki a szakemberek képzése, sok kolléga pedig külföldre távozott, illetve vannak olyanok, akik a magasabb bérezés miatt magánellátásban végzik a munkájukat. Emlékeztetett, az ősszel a Honvédkórház koraszülöttcentrumának hét dolgozója jelentette be, hogy szeretne véglegesen, vagy ideiglenesen máshol dolgozni, hárman pedig gyermeket vártak.

Az orvosezredes közlése szerint a koraszülöttcentrumban most ösztönzőket vezettek be. Hozzátette: a PIC osztályok próbálták a kollégákat elcsábítani magasabb bérekért, de ebbe a bérspirálba nem mentünk bele, mert nem az a helyes út.

Egy olyan ösztönzőt dolgoztunk ki, ami csak az ügyeletet díjazza pluszban, tehát az alapfizetését a kollégáknak nem emeltük meg 
– közölte Dr. Muzsay Ildikó.

A koraszülöttosztályra két új szakorvost sikerült felvenni. Egyikük vidékről érkezett teljes állásba, a másikat pedig külföldről sikerült hazahozni.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ