Cropped landscape
Sport
Sítalpon járta meg a Déli-sarkot
2019-01-1122:03
Hazaérkezett a világ legdélibb pontjáról Rakonczay Gábor. A magyar extrémsportoló hétfőn sítalpon érte el a Déli-sarkot. 
Közel 920 kilométer, helyenként mínusz 30 fokos hideg, embert próbáló fizikai és szellemi teljesítmény. Ezekkel küzdött meg Rakonczay Gábor, aki hétfőn a magyarok közül elsőként érte el a Déli-sarkot. Az extrém sportoló az Antarktisz partjáról indulva 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a távot, egy 94 kilós szánt húzva maga után. A 37 éves Guinness-rekorder két hónap távollét után ölelhette meg újra szeretteit a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.
Az ember ott ténylegesen találkozik magával és megnézi, hogy ez az én fizikai határom és mentális határom és milyen határom. És tudni jó, hogy eddig elmehetek, utána már nem mehetek tovább és ennek a határán kell balanszírozni 44 napig, tehát ez egy nagyon-nagyon értékes tudás. Itt bent, meg itt bent is
- nyilatkozta Rakonczay Gábor az Echo Tv-nek.
 
Rakonczay Gábor az elmúlt években már több világrekordot is felállított. 2012-ben egyedül kelt át egy saját készítésű kenuval az Atlanti-óceánon. Az Echo TV stábjának pedig azt is elárulta, hogy már most gondolkozik a következő megmérettetésen.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ