Cropped landscape
Külföld
Soros és Sargentini továbbra is Magyarország elítéléséért lobbizik Brüsszelben
2019-01-1110:30
Soros György továbbra is aktívan részt vesz az EU politikájában, a brüsszeli Zöldek révén pedig újra Magyarországról fognak vitázni az EP-ben. 
Döntött a Brüsszelben házbizottságként működő Elnökök Konferenciája: 

január 30-án ismét napirendre kerül a magyarországi helyzet az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén. 
Nem meglepő, hogy az újabb vitát Judith Sargentini pártja kezdeményezte. A bevándorláspárti frakció szerint egyebek mellett a mostani kormányellenes tüntetések, a munka törvénykövének módosítása, valamint a közigazgatási bíróságok létrehozása miatt indokolt egy újabb vita.

Sargentini szerint napról napra romlik a helyzet Magyarországon, haldoklik a demokrácia. 
Meg kell tennünk mindent, amit csak lehet, hogy segítsünk újra életre kelteni és támogassuk a magyarokat autoriter vezetőjük rögeszméivel szemben
– mondta a zöldpárti képviselő, aki egyébként részt vett a kedd délutáni, brüsszeli kormányellenes "tüntetésen". A demonstráción Sargentini mellett többek között Ujhelyi István, Jávor Benedek és Molnár Csaba is felszólalt, mindettől függetlenül viszont az esemény – nem meglepő módon – érdektelenségbe fulladt, nagyjából százan vettek rajta részt.
 
Ezzel kapcsolatban Gál Kinga és Deutsch Tamás fideszes EP-képviselők azt nyilatkozták

Kibújt a szög a zsákból, a folyton objektivitását hangsúlyozó holland jelentéstevő valójában a bevándorláspárti ellenzéket akarja helyzetbe hozni egy demokratikusan megválasztott kormánnyal szemben.
Mindeközben Soros György külföldi információk szerint az eddig ismertnél szélesebb körben lobbizik Brüsszelben. A milliárdos rendszeresen egyeztet Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság holland első alelnökével. A testület ezzel kapcsolatban csupán annyit mondott a Magyar Hírlapnak: 
aktuális ügyeket vitatnak meg.
Egy finn portál szerint Soros többször is egyeztetett Jyrki Katainen finn, illetve Vera Jourová cseh biztossal is. A lap felidézte, Soros lobbiszervezetének munkatársai saját bevallásuk szerint szinte heti rendszerességgel találkoznak az Európai Bizottság tagjaival vagy munkatársaival.

888
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ