Cropped landscape
Belföld
Szijjártó Péter: Európai parlamenti választásnak még soha nem volt ilyen nagy tétje
2019-01-1107:10
Történelmi jelentőségű európai parlamenti választás előtt állunk – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának pénteki adásában. A külügyi tárca vezetője szerint az Európai Unió történelmi kihívások előtt áll, mely kihívások közül a legsúlyosabb az illegális bevándorlás, a migráció problémája. 
Európában világossá vált, hogy két politikai irányvonal létezik, a bevándorlásellenes, illetve a bevándorláspárti irányvonal. A bevándorlásellenes erők azt szeretnék, ha nem változna meg a kontinens összetétele és azt szeretnék, ha az Európai Unió ragaszkodna a saját keresztény kultúrájához, saját keresztény örökségéhez 
– hívta fel rá a figyelmet Szijjártó Péter.

A politikus kiemelte, a bevándorláspárti erők meg akarják változtatni a kontinens népességének összetételét, meg akarják nyitni a határokat, egyfajta kevert társadalmak jelenségét kívánják megvalósítani.

Nehéz Attila műsorvezető azon kérdésére, hogy lehet-e valaha egység ebben a kérdésben, a külügyi tárca vezetője megismételte Orbán Viktor miniszterelnöknek az évadnyitó Kormányinfón elhangzott szavait, miszerint az a cél, hogy az európai uniós intézményrendszerek többségében a bevándorlásellenes erők kerüljenek többségbe. 
Jelenleg bevándorláspárti többség van az európai intézményrendszer minden szintjén, az a célunk, hogy ez megváltozzon
– közölte a tárcavezető, aki szerint az európai emberek érdekeit az szolgálná, ha az uniós intézményrendszerekben kisebbségbe kerülnének a bevándorláspárti politikai erők. 

A migráció kezelése kapcsán – mint, ahogy arra a politikus rámutatott – nemcsak az Európai Unió követett el hibákat, hanem a globális migráció csomag elfogadása kapcsán az ENSZ is elképesztő hibákat követett el, vagyis globális szintre emelkedett az újabb migrációs folyamatok elindulásának veszélye. Hozzátette: az európai emberek biztonsági érdeke semmilyen módon nem jelenik meg a globális migrációs csomagban, hanem alapvető emberi jogként kezeli a migrációt. 

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy jól láthatóan megindult az EP-választások kampánya, amelyben a hagyományos pártcsaládok közötti határvonalak kevésbé jelentősek, mint az ügyek menti választóvonalak. Példaként hozta fel, hogy a bevándorláspárti erők széleskörű nemzetközi összefogás igyekeznek kiépíteni, nemzetközi határokon átívelő módon lépnek fel a bevándorlásellenes kormányok ellen. 

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt! 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ