Cropped landscape
Sport
Világliga-selejtező Hollandiában
2019-01-1118:48
Illés Anna, Horváth Brigitta, valamint két kapus, Kasó Orsolya és Magyari Alda maradt ki a magyar női vízilabda-válogatottból, amely szombaton Hollandiában játszik Világliga-selejtezőt. A sorozat szuperdöntőjének júniusban Budapest ad otthont.
Az olimpiai kvalifikációs világbajnokság éve 2019, ráadásul a vb előtt Budapesten rendezik a Világliga döntőjét is, amelynek győztese szintén részvételi jogot szerez Tokióba. Bíró Attila tanítványai Hollandia ellen ugranak medencébe a Világliga-selejtezőjében.
Sok mindent át tudtunk beszélni, a fiatalabbak is. Azért az új, vagy nem is annyira új, de inkább ők még annyira nem alkalmazott taktikai feladatokat is át tudták beszélni, úgyhogy azt gondolom, most tényleg egy kiegyensúlyozott csapat fog kiutazni Hollandiába
- mondta Gurisatti Gréta, a vízilabda-válogatott játékosa.

A két csapat a tavalyi Európa-bajnokságon kiegyenlített mérkőzést játszott egymással, így Gangl Edináék tudják, hogyan győzhető le a holland együttes.
Az, hogy ha az elejétől végéig koncentráltan játszunk. Voltunk tavaly az Eb előtt egy tornán Hollandiában, és ott nagyon vezettünk az elején, mégis kikaptunk egy góllal. Ezt nem engedhetjük meg
- nyilatkozta Gangl Edina.
 
A Hollandia - Magyarország mérkőzés szombaton 16 órától kezdődik Hágában.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ