Cropped landscape
Külföld
A CNN visszautasította a szakértőt, aki nem az ő álláspontját mutatta be
2019-01-1217:39
A CNN az amerikai-mexikói határon fekvő San Diegóban szeretett volna riportot csinálni a Trump által favorizált határvédelmi falról, ezért egy helyi csatorna riporterét kérte volna fel, hogy forgasson egy anyagot. Csakhogy az újságíró szerint - aki naponta tapasztalja, hogy mit jelent a tömeges bevándorlás és több határőrrel is beszélt a témáról - a határvédelmi fal felhúzása működne. A CNN ezután inkább nem hozott le anyagot a témában - írja a 888 a Washington Times nyomán. 
A San Diegó-i tévé szerint a CNN felkérte őket, hogy tolmácsolják a helyiek véleményét Donald Trump amerikai elnök határvédelmi faláról. Majd amikor elkészült a tévé riportja, amely szerint "a fal működne", inkább mégsem játszották be az anyagot – írta az esetről a Washington Times.

Az ügyben Mike McKinnon, a helyi – vicces nevű – KUSI-TV tulajdonosa közleményt adott ki. Ebben kifejti, hogy a CNN felhívta a KUSI szerkesztőségét csütörtök reggel és arra kérték őket, hogy küldjenek nekik egy anyagot, amelyen az egyik riporterük körbejárja a falat övező vitát, valamint a kormányzati leállás témáját. 
A KUSI Dan Plante riportert ajánlotta, aki több tucatszor jelentkezett már be a határról, és egyik anyagát még Newt Gingrich volt alsóházi elnök is megosztotta Twitteren
– írta a tulajdonos. 
Úgy hisszük, hogy riportunkat azért utasították el, mert a legtöbb határvédelmi ügynök, akiket megkérdeztünk, azt mondta, hogy a fal igenis működne
– olvasható a közleményben. A tulajdonos kifejti, hogy a határőrök szerint a fal segítene megakadályozni az illegális bevándorlást, a drogok és a fegyverek beáramlását az Egyesült Államokban és ezt a számok is bizonyítják.

A CNN persze tagadta vádakat. Válaszukban kifejtik, hogy több helyi tévétársaságot is megkerestek és végül mindannyiukat elutasították. Mindez sokszor előfordult már korábban. Azt azonban tagadták, hogy megbízást adtak volna a KUSI-nak a riport elkészítésére. Csak egyeztettek velük erről. 

888 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ