Cropped landscape
Külföld
Egy latinó is indulhat Trump ellen 2020-ban
2019-01-1221:02
Bejelentette indulását a 2020-as amerikai elnökválasztáson Barack Obama egykori demokrata párti elnök volt lakásügyi és városfejlesztési minisztere, Julián Castro, a texasi San Antonio korábbi polgármestere.
A 44 éves Castro, akinek egyik nagymamája mexikói bevándorló volt, az első latin-amerikai származású politikus, aki bejelentette: indulni kíván, hogy megszerezze a Demokrata Párt jelöltségét a 2020-as elnökválasztásra. 
Amikor a nagyanyám majdnem száz éve megérkezett ide, aligha gondolhatta, hogy pusztán két nemzedékkel később egyik unokája az Egyesült Államok Kongresszusának tagja lesz, a másik pedig itt áll majd Önök előtt és kimondja ezeket a szavakat: jelöltetem magam, hogy az Egyesült Államok elnöke lehessek
- mondta a politikus. Castro azt választotta választási szlogenjéül, hogy "Egy nemzet. Egy sors".
 
A Demokrata Párton belül egyelőre több mint tucatnyian fontolgatják, hogy megpróbálják legyőzni Donald Trump hivatalban lévő, aki minden bizonnyal jövőre is a Republikánus Párt jelöltje lesz. Legutóbb például egy hindu képviselőnő, Tulsi Gabbard jelentette be, hogy indul a 2020-as választáson.

888
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ