Cropped landscape
Sport
Minden idők legjobb magyar szereplésével zárult a rövidpályás gyorskorcsolya Eb
2019-01-1318:46
rövid pályás gyorskorcsolya
A záró napon két arany-, két ezüst- és egy bronzérem volt a mieink termése.
Azt követően, hogy a hollandiai Dordrechtben rendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján Liu Shaolin Sándor és testvére, Liu Shaoang is begyűjtött fejenként két arany-, illetve két ezüstérmet, a kontinensviadal vasárnapi, egyben utolsó napján is folytatódott a magyar versenyzők remeklése. 

Liu Shaolin Sándor újabb ezüstérme alapozta meg a mai nap hangulatát. Az MTK 23 éves versenyzője 1000 méteren lett második. A java azonban még hátravolt! Előbb a férfiak 3000 méteres szuperdöntőjében mentek nagyot a Liu testvérek, Shaoang a harmadik, míg Shaolin Sándor a negyedik helyen végzett, ezzel előbbi az összetett verseny második, utóbbi pedig első helyén végzett.

Liu Shaolin Sándor összetett Eb-győzelme ráadásul történelmi tettnek is számít, ő az első magyar, akinek ez sikerült.

Az Európa-bajnokságot a női, illetve a férfi váltók versenye zárta. A szebbik nem küzdelmében a Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Somogyi Barbara, Knoch Marta alkotta magyar négyes végig a harmadik helyen haladva lett bronzérmes. Az aranyat a házigazda hollandok kaparintották meg.

A férfiak között pedig újfent magyar győzelem született. Az olimpiai címvédő magyar váltót a döntőben Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba és Krueger Cole alkották. A mieink a hollandok és az oroszok előtt értek a célba.

A magyar csapat a dordrechti szereplésével hazánk minden idők legjobb Eb-szereplését produkálta.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ