Cropped landscape
Sport
Az első magyar a Déli-sarkon
2019-01-1419:45
Rakonczay Gábor első magyarként ért el a Déli-sarkra. Az extrém sportoló 44 nap 4 óra alatt teljesítette a távot. A többszörös világrekorder, óceán-átszelő magyar hazatérve az élményeiről mesélt. 
Rakonczay Gábor gyerekkora óta a Déli-sark meghódításáról álmodott. Az expedíción először vett részt, így csapatban kellett azt teljesítenie. Habár az út embert próbáló volt, elmondása szerint a megszerzett élmény mindenért kárpótolja. A rendkívüli időjárás miatt több expedíciót is ki kellett menteni, és náluk is bizonytalan volt a befejezés. Végül 44 nap alatt célba értek. Egy-egy ilyen utazás a befelé fordulásról is szól. 
Az ember eléggé komolyan találkozik önmagával, mi az, amire képes vagyok, mi az, amire nem, hol vannak a gyenge pontjaim, mi az, ami nagyon erős és amire tudok támaszkodni és amire kell is támaszkodni. Ez egy hihetetlen önismereti lehetőség is, amellett, hogy a sport része az, ami combosabb
- nyilatkozta stábunknak Rakonczay.
 
További úti célok vannak már a fejében, de konkrétumokat nem árult el az extrém sportoló. Szeretné az összes álmát megvalósítani. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ