Cropped landscape
Sport
Richter: “Fucsovicsnak anyagi követelései vannak”
2019-01-1414:59
Tenisz
A Magyar Teniszszövetség bejelentette, hogy Fucsovics Márton hivatalosan is lemondta részvételét a németek elleni Davis-kupa-mérkőzésen. Mint ismert a teniszező szombaton közleményben tudatta, hogy nem pénzkérdés áll döntése hátterében. A szövetség főtitkára, Richter Attila mindezt cáfolta. 
Hiába zajlottak heteken keresztül hosszú levelezések, az álláspontok megmerevedtek. Fucsovics Márton már hivatalosan is lemondta részvételét a februári, németek elleni tenisz Davis-kupa-mérkőzésen. Fucsovics korábbi közleménye szerint nem pénzkérdés áll a vita hátterében. Babos Tímea még nem értesítette a szövetséget, de meglepő lenne, ha a magyar válogatottban pályára lépne a Fed-kupában. Az Echo Televízió kérdésére Richter Attila főtitkár elmondta, hogy - a versenyzőkkel való megállapodás alapján - nem hozhatják nyilvánosságra a levelezéseket.
Annyit azért elmondhatok, hogy anyagi jellegű feltételek voltak, és amennyiben hozzájárulnának ahhoz, hogy ezt a levelezést nyilvánosságra hozzuk, akkor ezt nagyon szívesen, a teljesség igényével megtennénk
- fogalmazott Richter. 
 
Nincs könnyű helyzetben Köves Gábor szövetségi kapitány. Fucsovics mellett vírusos betegség miatt lemondta részvételét Valkusz Máté, de Balázs Attila is sérült. Így a németek ellen minimális esélye van a magyar csapatnak.
Természetesen Fucsovics Marcival sokkal ütőképesebb lenne a csapatunk. Ráadásul Máté sem áll rendelkezésre, illetve Balázs Attila sem százszázalékos
- mondta Köves Gábor szövetségi kapitány. 
 
A németek elleni Davis-kupa-mérkőzést február 1-jén és 2-án Frankfurtban rendezik. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ