Cropped landscape
Külföld
Transzmeglepetés éri majd a bajor parlament tagjait
2019-01-1413:29
Egyik társuk a három hónapos szünet alatt átműttette magát.
Három hónappal a bajor választások után ismét megkezdődik a munka a délnémet tartomány törvényhozásában. A parlamenti képviselők azonban hiába keresik majd korábbi társukat, a zöldpártot erősítő Markus Ganserert, ugyanis a három hónap alatt ő nem pihenni ment, hanem átműttette magát. Így mostantól Tessa Gansererként szerepel a parlamenti nyilvántartásban.
A politikus lett ezzel a lépéssel az első transznemű személy, aki parlamenti mandátumot szerzett.
Németországban az elmúlt hónapokban több olyan döntés is született, mely kedvez a nemváltóknak és követőiknek. Az egyik ilyen például, hogy elfogadtak egy alkotmánymódosítást, melynek "köszönhetően" mostantól a szülők semleges neműként is regisztrálhatják a gyereküket a születésekor, valamint új útleveleket és személyiket is létrehoztak az olyanoknak, akik nem tudják elfogadni nemüket. 2017-től a homoszexuálisok közötti házasság is engedélyezett a nyugat-európai országban. 
Teljesen nőnek érzem magam és most már nőként is ülhetek a parlamentben
– írta január elsején a politikus a Facebook-oldalán.

Emlékezetes, hogy Ganserer pár héttel ezelőtt azt mondta, hogy mind Markus (a korábbi énje), mind Tessa (a jelenlegi énje) is része az életének, azonban reméli, hogy mostantól női politikusként tekintenek rá. A bajor törvényhozás jövő szerdán ül össze legközelebb, ekkor mutathatja meg magát képviselőtársainak Ganserer, aki akkor már teljes értékű nőként próbálja képviselni a szavazóit.
Nem volt rossz Markusként élni, de örülök, hogy már Tessa vagyok és így élhetem az életem
– közölte a politikus a Twitter-oldalán.

Ganserer a novemberi nemátalakító műtétje óta rendszeresen sminkeli magát, parókát és női ruhákat hord. Elmondása szerint tíz évvel ezelőtt kezdte el felfedezni a benne élő nőt, mikor a tükör előtt női ruhákat próbálgatott. A műtét óta nőként neveli tovább a 11 és hatéves gyerekét.

888
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ