Cropped landscape
Külföld
Ukrajna helyett Szlovákiában tartja tisztújító kongresszusát a FUEN
2019-01-1411:05
Biztonsági szempontok miatt Ukrajna helyett Szlovákiában tartja tisztújító kongresszusát az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) - közölte hétfőn a nemzeti kisebbségek európai ernyőszervezete.
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a FUEN elnöksége "biztonsági szempontokat figyelembe véve, és tekintettel a rendkívül gyorsan változó ukrajnai politikai és katonai környezetre, egyetértésben a finanszírozó partnerekkel, az Ukrajnába tervezett 2019-es kongresszust más helyszínen szervezi meg". 
    
A szervezet elnöksége a szlovákiai Magyar Közösség Pártjának javaslatára a FUEN 70 éves jubileumi és tisztújító kongresszusát 2019. június 12-16. között Pozsonyban és Dunaszerdahelyen tartja. 
    
A kisebbségi ernyőszervezetet 2015 óta Vincze Lóránt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) külügyi titkára vezeti, aki - korábbi bejelentése szerint - a szlovákiai kongresszuson újabb mandátumra pályázik. Mandátuma alatt a szervezet legfontosabb eredménye a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés elindítása, és 1,32 millió támogató aláírás összegyűjtése volt. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ