Cropped landscape
Sport
Rajt a budapesti World Touron
2019-01-1518:23
Asztalitenisz
A BOK-csarnokban megkezdődött az asztaliteniszezők World Tour-versenye. A vasárnapig tartó viadalon a közvetlen világelit nagy része is indult. A nők közül nyolc magyarból ketten, míg a férfiaknál tízből négyen vették sikerrel a selejtezők első fordulóját. 
Esélyeshez méltóan kezdett Pergel Szandra a görög Toliu ellen és könnyedén megnyerte az első szettet. Bár a másodikban ellenfele ráijesztett és egyenlített, onnan már nem volt megállás a magyar játékos számára, és 4-1-re győzött.
Azt hiszem, hogy ez elsőre nem volt annyira könnyű mérkőzés, mint ahogy esetleg a szettek alapján látszódott. Jó játékos volt ez a görög védő. Nagyon éles labdái voltak, de ez azért egy kötelező győzelemnek számított
- árulta el az Eb-bronzérmes asztaliteniszező.
 
A párosban korosztályos Európa-bajnok Harasztovich Fanni is bemutatkozott a felnőttek között a hazai World Touron. A 17 éves asztaliteniszező két szoros és két simább szettben kapott ki a szlovák Balazovától.
A nőknél Pergel Szandra mellett Nagyváradi Mercédesz jutott túl a selejtező első körén. Az ő ellenfele betegség miatt nem állt ki.
A budapesti asztalitenisz World Tour szerdán további selejtezőkkel folytatódik, míg a főtáblás küzdelmek csütörtökön kezdődnek.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ