Cropped landscape
Sport
Újra itthon az Eb-hősök!
2019-01-1514:17
rövid pályás gyorskorcsolya
Hazatért a hollandiai Európa-bajnokságról a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott. Liu Shaolin Sándorék minden idők legjobb magyar szereplésével zárták a kontinensviadalt. Idetartozó hír az is, hogy sikeres magyar pályázat esetén Debrecen lenne a 2020-as Eb házigazdája. 
Nem sok pihenő jutott a dordrechti hősöknek. Kedd reggel már a Gyakorló Jégcsarnokban volt jelenése a csapatnak. A kisebb fáradtság ellenére a 4 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzéremmel záruló Európa-bajnokság után mégis mindenki fülig érő szájjal nyilatkozott a médiának.
Mindig próbálunk újabb meglepetéseket okozni. Ádóval nagyon jó együtt versenyezni és tényleg nagyon-nagy szerencsém volt, hogy ott volt. Az 1500 méter az nagyon jó volt számomra, hiszen sikerült megnyerni a leghosszabb távot, amire nem gondoltam volna. És utána az, hogy ugyanazon a napon Ádóval megcseréltük ezt az egészet és ő 500 méteren nyert, én pedig második lettem, ez fantasztikus. Szerintem a szombati nap volt a legjobb számomra
- nyilatkozta Liu Shaolin Sándor az Echo TV-nek. 
 
Liu Shaolin Sándor első magyarként az összetett versenyt is megnyerte, ráadásul ott is éppen öccse előtt diadalmaskodott, míg az olimpiai bajnok férfi váltó most már Európa-bajnoknak is mondhatja magát.
A futam egy kicsit könnyebb volt szerintem, mint amire számítottunk, mert két csapat is elesett. Az szerintem nagyon jól jött, mert én eléggé el voltam fáradva az egyéni futamok után, de nagyon örülök, hogy meg tudtuk szerezni ezt az Eb-címet is
- árulta el Liu Shaoang.
 
A női váltó a visszavonulások miatt már a szezont is új összetételben kezdte, ráadásul december elején Sziliczei-Német Rebeka is kidőlt a sorból sérülés miatt. Így különösen is szépen csillog az Európa-bajnoki bronzérem.
A váltó szempontjából nem vártam, hogy érmet fogunk szerezni. Úgy mentem ki a váltóra, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki mind a négyen magunkból és akkor majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Egy kis szerencsével odajutottunk a dobogóra, de hát a short trackhez kell az, hogy szerencse is legyen
- mondta Jászapáti Petra.
 
A rövid pályás gyorskorcsolyázókra februárban két világkupa vár, a világbajnokságot pedig március 8. és 10. között rendezik Szófiában.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ