Cropped landscape
Sport
Történelmi EB-szereplés a rövidpályás gyorskorcsolyában
2019-01-1608:11
4 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzéremmel zárták a magyarok a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságot Hollandiában. Telegdi Attila, a gyorskorcsolyázó ágazati sportigazgató az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában elmondta, a Liu testvérek érmei borítékolhatóak voltak, azonban a női váltó bronzérme mindenkit meglepetésként ért. A sportigazgató beszélt arról is, hogyan készülnek a márciusi világbajnokságról, illetve arról is, hogy 2020-ban Magyarország rendezné az Európa-bajnokságot. 
Liu Shaolin Sándor 1500 méteren, a váltóval és első magyarként az összetett versenyben is első lett a hollandiai Európa-bajnokságon. Így több szempontból is történelmi tett részese volt. Öccse, Liu Shaoang 500 méteren és a váltóval nyert aranyérmet. 1500-on és az összetettben pedig bátyja mögött zárt.
 
A férfiak győzelmét ugyan borítékolni tudtuk volna, de a sportágunk sajátosságából adódik, hogy azért messzemenő reményeink soha nincsenek, hiszen itt bármi előfordulhat. Szerencsére jött papírforma – mondta Telegdi Attila az EB-szereplésről.

Hozzátette, a női váltó bronzérme azonban meglepetés volt, hiszen Sziliczei-Német Rebeka sérülése miatt, egy junior korosztályú versenyző lépett a helyére. Természetesen ez egy jó eredmény, de nem biztos, hogy a világbajnokságra is elég lesz ez a teljesítmény, hiszen az egy jóval erősebb mezőny.
A rövidpályás gyorskorcsolyázókra februárban két világkupa vár. A világbajnokságot pedig március 8. és 10. között rendezik Szófiában. A Liu fivérek pedig meg is ígérték, hogy a következő olimpiáig meglesz a világbajnoki arany is.

Mindenképpen bennük van, nagyon kemény küzdelmekre számítunk a VB-n, de addig van még egy kis időnk és az előtte lévő két európai világkupa egy jó ráhangolódás. A férfiaknál a világbajnokságon is az éremért fogunk harcolni – reagált a sportigazgató.

2020-ban EB-t rendezne Magyarország Debrecen városában. Telegdi Attila ezzel kapcsolatban megjegyezte: már évek óta gondolkodunk rajta, hogy itthon is legyen egy nemzetközi verseny, ahol a magyar szurkolók testközelből láthatják a versenyzőinket versenyezni. Annyi nemzetközi megmérettetésük van a sportolóknak, hogy évente egyszer láthatja őket a hazai közönség a magyar bajnokságban. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ