Cover
Sport
Már tervezi a következő utat Rakonczay
2019-01-1712:27
Olyan hóviharok, ahol az ember az orra hegyéig alig lát el, fagyási sérülések, vagy éppen olyan ingerszegény környezet, amiben egy idő után kikopnak az ember gondolatai. Ilyen és ehhez hasonló megpróbáltatásokkal kellett szembenéznie 44 napon és 950 kilométeren keresztül Rakonczay Gábornak. Az extrémsportoló Jó reggelt! című műsorunkban mesélt élményeiről. 
Az első magyar, aki az Antarktisz partjaitól 950 kilométert gyalogolva elérte a Déli-sarkot. Rakonczay Gábornak mindehez 44 napra és 4 órára volt szüksége. Az extrém sportoló Jó reggelt! című műsorunkban elmesélte, hogy a legnehezebb része a kihívásának nem a testi megpróbáltatás, hanem a szellemi éberség fenntartása volt. Rakonczay azt is hozzátette, hogy az Atlanti-óceán átevezése és a Déli-sarki expedíció után újabb utakra készül.
Elég komoly elképzelésem van a következő pár évre, és ezen szépen haladok végig. Igazából én nem úgy gondolom, hogy akkor én most megcsináltam ezt, és akkor most kell egy-kétszer ekkorát, meg egy háromszor ekkorát jövőre, mert akkor már csak matematikailag is előbb-utóbb bajba kerülnék
- árulta el Rakonczay.
 
Az extrémsportoló mesélt arról is, hogyan tudta motiválni magát a legnehezebb pillanatokban, vagy hogy milyen érzés, amikor az ember órák hosszán keresztül nem gondol semmire.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ