Cropped landscape
Sport
Jövő bajnokai program a Tüske Uszodában
2019-01-2016:56
Remek hangulatot és izgalmas összecsapásokat hozott a jövő bajnokai összrégiós verseny a Tüske Uszodában. A program célja, hogy országos szinten képzéseket biztosítson és népszerűsítse az úszást a fiatalok körében. 
A magyar úszók az elmúlt két évben minden idők legsikeresebb ifi Eb- és vb-szereplését produkálták, ahhoz azonban, hogy a sikerszéria ne szakadjon meg, biztosítani kell az utánpótlást, ennek eredményeképpen 2013-óta a Magyar Úszó Szövetség rendszeresen megrendezi a 11 és 14 év közötti gyerekek számára a Jövő Bajnokai programot.
Ezek az összrégiós versenyek azért egy országos bajnoki szintnek megfelelőek, tehát abba az irányba is mozdulás van, hogy minél több erős versenye legyen az ilyen korú gyerekeknek. Meg itt már megismerik egymást, megtanulja tisztelni a másikat, tudja hogyha valakinél jobb, azért az nem lenézendő. Ha valaki nálam jobb, legközelebb megelőzhetem. Szóval hamarabb bekerülhetnek egy olyan valódi versenyforgásba, amit mi szeretnénk
- mondta riporterünknek Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Az idei kiírásban 9 régióból közel 80 egyesület, több mint 100 edző és 288 sportoló vett részt a Tüske Uszodában megrendezett összrégiós bajnokságon.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ