Cropped landscape
Sport
Végső búcsút vettek Bolvári Antaltól
2019-01-2116:44
Hétfő délután végső búcsút vettek a 86 éves korában elhunyt Bolvári Antaltól. A kétszeres olimpiai bajnok tagja volt az 1952-ben, Helsinkiben és 1956-ban, Melbourne-ben aranyérmes magyar vízilabda-válogatottnak. 
"Senki sem él önmagának" - idézte Pál apostolt Vári Attila. A Magyar Vízilabda-szövetség elnöke arról beszélt, hogy Tóni bácsi megértette ezt az üzenetet és ezért is tett egész életében a közössége, a nemzete hasznára. A halál kegyetlen, de a legnagyobb ösztönző, hogy maradandót alkossunk. Bolvári Antal pedig maradandót alkotott, hiszen tagja volt az 1952-ben, Helsinkiben és az 1956-ban, Melbourne-ben olimpiai bajnok magyar vízilabdacsapatnak.
Az embernek a munkája, és a megfelelő munkának a minősége az, ami az életében legfontosabb dolog, hiszen Tóni bácsi úgy élt és úgy dolgozott, hogy példa lehet a fiatalok számára
- mondta Vári Attila az Echo Televíziónak. 
 
Bolvári Antal edzőként is sikeres volt, 1980-ban Európa-bajnoki címig vezette a junior-válogatottat. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Vízilabda-szövetség és a Bp. Honvéd saját halottjának tekinti. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ