Cover
Sport
Még nem tudják az ökölvívók, hogyan lehet majd kijutni az olimpiára
2019-01-2209:21
Még nem tudják az ökölvívók, hogyan lehet majd kijutni a 2020-as tokiói olimpiára, mert kialakult kvalifikációs rendszerük még nincs. Igaz, már az is előrelépés az ügyben, hogy vélhetően a selejtezős versenyeket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság bonyolítja majd le, így legalább a sportág nem kerül le az ötkarikás játékok programjáról. 
November végén, december elején robbant a bomba, lehet, hogy nem lesz ott a 2020-as olimpia sportágai között az ökölvívás. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság ugyanis hiába kérte a Nemzetközi Ökölvívó Szövetséget, hogy ne válassza meg elnöknek az üzbég Gafur Rahimovot, akinek feltételezett alvilági kapcsolatai vannak, november elején mégis ő lett a szervezet első embere. A szövetség pénzügyi helyzetéről és gazdálkodásáról pedig független pénzügyi vizsgálat állapította meg, hogy bizonytalan és átláthatatlan. A NOB így befagyasztotta kapcsolatát az AIBA-val, így annak fel kellett függesztenie a tokiói olimpia versenyeinek előkészítését is.
Volt arról szó, hogy most a következő olimpiát egy profi világbajnok szervezet fogja majd megszervezni, aztán kiderült, hogy ez nem egy elfogadott dolog. Úgyhogy nagy valószínűséggel majd a Nemzetközi Olimpiai Bizottság fogja megrendezni úgy, hogy az AIBA nem szólhat bele ebbe az egészbe
- mondta Jó reggelt! c. adásunkban Harcsa Zoltán kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes ökölvívó.
 
A NOB még júliusig vizsgálódik az AIBA-nál és utána derül ki, hogy hány olimpiai kvalifikációs verseny lesz Tokióra.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ