Cropped landscape
Külföld
Soltész Miklós: Fontos események jönnek a kereszténység életében
2019-01-2420:07
Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta, a közel jövőben két fontos esemény is lesz, amelyek nagy hatással lesznek a kereszténység életére. Az egyik az európai parlamenti választás, ahol jól látható, milyen erők küzdenek azok ellen az országok ellen, akik nem támogatják az illegális bevándorlást. A másik fontos esemény pedig június elsején esedékes, amikor is a Pápa Csíksomlyóra látogat. 
Soltész Miklós emlékeztetett, hogy a közel jövőben két fontos esemény is lesz, amelyek nagyban érintik a kereszténységet is. 

Kifejtette: az egyik az európai parlamenti választás, ahol jól látható, milyen erők küzdenek azok ellen a kormányok ellen, akik nem akarják, hogy Európa népei megmaradjanak keresztény hitükben, kultúrájukban. Sőt, nem akarják, hogy a nemzetek önmagukban megmaradhassanak, sokkal inkább össze akarják mosni az eddig különálló nemzeti létet. Ennek érdekében pedig erősítenék a migrációt. Olyan népeket, vallásokat akarnak behozni Európába, amit mi magyarok már megismertünk, megszenvedtünk. 
A másik nagy esemény pedig a Pápa látogatása Romániába, amely egy történelmi pillanat és lehetőség. Nagyon fontos az, hogy azok a keresztény emberek, hívők és adott esetben Istent kereső emberek, akik fontosnak tartják a hitet, a magyarság egységét, a Székelyföldön való megjelenést, őket buzdítjuk, hogy jöjjenek el június elsején a Pápa látogatásra, Csíksomlyóra.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ