Cropped landscape
Sport
Több opció is van még az olimpiai kvalifikációra
2019-01-2413:57
A 10. helyen zárta a férfi kézilabda-válogatott a dán-német közös rendezésű világbajnokságot. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nincs meg az olimpiai selejtezőt érő pozíció, de a jövőben ez még változhat. Mutatjuk is hogyan! 
3 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség. Ez a teljesítmény végül a 10. helyet érte a férfi kézilabda-válogatott számára a világbajnokságon. A cél az első nyolcba kerülés volt. Csoknyai István társ szövetségi kapitány szerint több univerzális játékosra lenne szüksége a mieinknek.
Látjuk a hibákat, már ilyen rövid idő alatt, amit lehet látni, hogy ez a támadás-védekezés csere, ami sajnos végig jellemezte a játékunkat a világbajnokságon, ezt egy ilyen csapat ellen nem tudjuk megcsinálni sajnos. Sok játékosunkat csak támadásban tudjuk szerepeltetni, vannak sokan, akik csak védekeznek. Tehát ezen az átmeneten majd változtatni kell a későbbiekben, hogyha előrébb szeretnénk lépni
- árulta el Csoknyai István az Echo TV-nek.
 
Az eldőlt, hogy a világbajnokságon nem végez olimpiai selejtezős helyen a válogatott. Legalábbis egyelőre. Ugyanis elképzelhető egy olyan forgatókönyv, hogy az előttünk végző európai csapatok közül kerül ki a jövő évi Európa-bajnok, Egyiptom megnyeri az Afrika-bajnokságot, Brazília pedig a Pánamerikai Játékokat. Ebben az esetben a vb-10. hely is olimpiai selejtezőt érne.
 
Másik opció, hogy a magyar válogatott az Európa-bajnokságon fennmaradó két további hely egyikét megszerzi. Egy biztos, fontos év vár a férfi válogatottra.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ