Cropped landscape
Belföld
Gajdics Ottó: A diaszpórában élő magyarság segítése a legjobb befektetés
2019-01-2720:57
Akasztják a hóhért, szokták mondani. Szerepet cserélt Gajdics Ottó riporter, újságíró, televíziós műsorvezető és főszerkesztő, aki kérdezés helyett mindenre válaszolt Turda Adriennek. Az ECHO TV Őszintén című műsorából kiderült: Gajdics Ottó nem csak politikáról, hanem rockzenéről is szeret beszélgetni, szereti a macskákat és otthon halkszavú a felesége szerint. 
Az Őszintén stábja ellátogatott Gajdics Ottó otthonába. A Magyar Idők főszerkesztője Kiskunfélegyházán él, mintegy 100 km-re Budapesttől. A hétvége kivételével keveset van otthon, hiszen több helyen is dolgozik. Mint mondta, 
a munkát meg kell becsülni. 
A saját bőrén tapasztalta meg, milyen az, amikor valakinek nincsen munkája – utalt a 2015 februári eseményekre, amikor a Simicska-ügy miatt elkezdtek felállni az emberek a Hír TV-nél. Gajdics Ottó az elsők között volt. 

Visszaemlékezve a G-napra úgy fogalmazott: 
Láttuk azt, hogy iszonyatosan kemény munkával, fölépítettünk valamit és az egy varázsütésre összedől.
Gajdics Ottó szerint a nemzeti érzelem nemcsak abból áll, hogy melyik politikai oldalon áll az ember. A legfontosabb tulajdonság: a felismerés.
Gajdics Ottó karrierje egy újságcikkel kezdődött. Magyar irodalmat tanított a kiskunfélegyházi gimnáziumban, amelyet be akartak zárni. Erről írt egy vehemensebb írást, amely a Pesti Hírlapban jelent meg. 
Gajdics Ottó eredeti foglalkozása szerint vasútgépész és dízelmozdony szerelő. Azután módosított pályát és jelentkezett a nyíregyházi tanárképző főiskola magyar-könyvtárszakára, hogy a gyakorlati oktatáson kiderült, ügyetlen. Ahogy ő fogalmazott: böte. 

Gajdics Ottó életét nagyon meghatározták a főiskolán eltöltött évek. Kifejtette: az volt az az időszak, amikor a régi rendszer már nem, az új még nem működött. Mindenki azt érezte, hogy végre azt csinál, azt tanít, amit akar. Szenzációs előadásokat, nagyon jó szemináriumokat tartottak és elképesztő szellemi élet volt. Mindenki, aki utána a politikát csinálta megfordult a főiskolán. Gajdics Ottó mindent, amit politikából és politológiából tud, ott tanulta meg. Ott is nősült meg, így a főiskola végén már családos emberként keresett munkát, melyet végül a kiskunfélegyházi gimnáziumban kapott. 

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Őszintén
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ