Cropped landscape
Sport
Junior Országos Bajnokság a Gerevic-sportcsarnokban
2019-01-2717:02
Pusztai Liza éppen azért nem indult a juniorok országos bajnokságán, mert Salt Lake Cityben vívott, és lett hetedik, korosztálya azonban pástra lépett a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. 
A junior országos bajnokságon a tőrözőknél egyértelműen a Törekvés SE dominált. Szombaton a férfiaknál a kadet korú Mihályi Andor és Hajas Nóra lett országos bajnok, míg vasárnap a női és a férfi csapat is a dobogó legfelső fokára állhatott. 
A generációk egymáson fejlődnek és most egy olyan generáció alakult ki kadetban, ami rendkívül eredményes, akár a fradista Szemes Gergő és a nálunk vívó Mihályi Andor, akik már nemzetközi szinten is mutogatták az eredményeket, úgyhogy szerencsénk van
- mondta Nagy József, a Törekvés SE vezetőedzője.
 
A férfi kardozóknál egyéniben az UTE vívója, György Lehel győzött, majd vasárnap a férfi kardcsapat 45-35-re nyert a BVSC ellen. 
Nagyon küzdős, nagyon stresszes volt, de a végén sikerült felülkerekedni és megszerezni a győzelmet, úgyhogy egy jó évet zártunk ezzel az országos bajnoksággal.
Női kardban a felnőtt Világkupán szereplő Pusztai Liza távollétében az ugyancsak kadet Battai Sugi győzött. Egyéni párbajtőrben a férfiaknál Nagy Dávid, a nőknél Muhari Eszter volt a legjobb. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ