Cover
Külföld
Speidl Bianka: Veszélyes az európai emberek kiábrándultságára épülő iszlamizáció
2019-01-2720:00
Egy téma, egy komoly probléma kerül terítékre minden alkalommal, amelyről nyolc állítás mentén beszélget G.Fodor Gábor vendégével az ECHO TV A nyolcas című műsorában. Az e heti adásban az iszlám kérdéskörét járta végig a műsorvezető a Migrációkutató Intézet vezető kutatójával. Speidl Bianka hónapokat töltött Tunéziában és Libanonban, Szíriába pedig évente visszajár. A kereszténység és az iszlám konfliktusáról a szakértő azt mondta: az, hogy az iszlám mit engedhet meg magának az az európaiak által biztosított keretektől függ.
G.Fodor Gábor felvetette, Európa talán gyenge és nem védi a saját kultúráját. Azt gondolja, hogy interkulturális párbeszéddel, nyitottsággal majd megértjük ezt a helyzetet, befogadjuk ezt a kultúrát. Ha viszont megfordítjuk a nézőpontot az iszlám nem így viselkedik, nem gondolja, hogy neki alkalmazkodnia kellene vagy el kéne fogadnia a keresztény életformát.

Speidl Bianka megjegyezte, az, hogy az iszlám mit engedhet meg magának az az európaiak által biztosított keretektől függ. 
Kifejtette: Nyugat-Európa egy teljesen más valóság. Mi itt Közép-Európában élünk egy valóságban, ehhez képest Nyugat-Európa az egy olyan hely, ahol, felhívta magára a figyelmet az a buszsofőr, aki leszállította azt a brit nőt a buszról, aki gyermekét szoptatta.
Hozzátette, az iszlám terjedésében a terrorizmus óriási áldozatokat követel Európában és egy nagyon veszélyes dolog. Az, európai emberek hiányaira és kiábrándultságára épülő alattomos iszlamizáció és az iszlám az önmagát az emberi méltóság alternatívájaként való bemutatása, nagyon veszélyes Európára nézve - jelentette ki az iszlám-szakértő.

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - A nyolcas
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ