Cropped landscape
Sport
Együttműködési megállapodás a Külügyminisztériummal
2019-01-2917:48
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora együttműködési megállapodást írt alá. Az egyetemen elindult a sportdiplomácia szak és a jövőben nőni fog az itt tanuló külföldi diákok száma.

A sporttudomány és a sportdiplomácia területén az eddiginél is szorosabbra fűzte az együttműködést a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Testnevelési Egyetem. Mocsai Lajos történelmi lehetőségnek nevezte a megállapodást.
Elindítottunk egy sportdiplomáciai szakirányú képzést, amelynek az a feladata, hogy kiemelkedő képességű emberekkel már a diploma megszerzése után egy olyan szakirányt gyakoroljanak, amely a magyar sport számára nélkülözhetetlen
- mondta Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora az Echo Televíziónak. 
 
Szijjártó Péter arról beszélt, hogy a megállapodással a sportot mint erőforrást a jövőben még jobban kihasználják a nemzetközi, politikai életben.
A magyar külképviseletek a világ minden pontján népszerűsítik az elkövetkezendő időszakban még határozottabban és még aktívabban a Testnevelési Egyetem oktatási és tudományos tevékenységét
- fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 
 
A tervek szerint a jövőben az egyetem 3500 hallgatójából 500 külföldi diák lenne. Szijjártó Péter még elmondta, hogy a jövőben az olimpiai bajnok mellúszó Gyurta Dániel miniszteri főtanácsadóként dolgozik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ