Cropped landscape
Külföld
Szijjártó Péter: A Soros-hálózatnak nem tetszik, hogy a magyar-amerikai kapcsolatok jó irányba haladnak
2019-01-2920:26
Az amerikai liberális média folyamatosan hazugságokat terjeszt Magyarországról, ellenükre van az a politikai közeledés, ami egyértelműen látszik Donald Trump megválasztása óta - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Napi aktuális című műsorunkban annak kapcsán, hogy a Wall Street Journal-ban arról írtak, hogy Washingtonban nem nézik jó szemmel az orosz és a kínai befolyás erősödését Magyarországon. Szijjártó Péter hozzátette: soha ilyen jók nem voltak még az amerikai-magyar kapcsolatok, mint jelenleg.
Nyilvánvaló, hogy a Soros-hálózatnak nincsen ínyére, hogy a magyar-amerikai kapcsolatrendszer ilyen irányba halad, de nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk, hanem a megkezdett úton kell továbbmennünk - hangsúlyozta a politikus.
A magyar külpolitikai döntéseket egyedül a magyar nemzeti érdek befolyásolhatja. Ahhoz mindenkinek hozzá kellett szoknia, hogy ezeket a döntéseket Budapesten hozzák meg, nem más városban. Ez pedig így lesz a jövőben is
- jelentette ki a miniszter. Hozzátette: természetesen a szövetségi kötelezettségeket mindig be fogjuk tartani, de csak olyan kérdésekben működünk együtt bárkivel, ahol az együttműködés megfelel a magyar érdekeknek. 

A szerdai EP-vitával kapcsolatban elmondta, hogy nem szeretnének "színházi előadásokon részt venni", még akkor sem, ha azokat az Európai Parlament plenáris ülésén rendezik. Nincs jelentősége ezen a vitán sem a valóságnak, sem a tényeknek - jelentette ki Szijjártó Péter.
Választási kampány van, felsorakozott egymással a bevándorlást ellenző és a bevándorlást támogató tábor, minden egyes vitát ebben a kontextusban kell értelmezni.
A mi álláspontunk világos: akármilyen nyomást is helyeznek ránk, mi akkor sem leszünk bevándorlóország, emiatt pedig mindig is ránk fognak szállni - mondta a politikus.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ