Cropped landscape
Sport
Budapesten rajtol az öttusa idény
2019-01-3021:49
öttusa
A brit Joanna Muir nyerte az év első öttusaversenyét a BOK-csarnokban. A Peridot nemzetközi fedett pályás női verseny fináléjában legjobb magyarként Barta Luca a 10. helyen végzett. 
Az év első öttusaversenyére, a Peridot fedett pályás öttusaviadalra a hazai élvonal mellett a nemzetközi mezőnyből is rajthoz álltak versenyzők. Budapestre többek között angol, francia és litván öttusázók is érkeztek, akik a világ élvonalába tartoznak. 
Nagyon közkedvelt a versenyzők körében. A nemzetközi szövetség külön köszönetét szokta kifejezni, hogy megrendezzük ezt a versenyt. Ez a nemzetközi szövetség minősítésében egy B kategóriás verseny, ami azt jelenti, hogy a világbajnokságok, világkupák után a következő kategória
- mondta stábunknak Kármán Sándor, a Magyar Öttusa Szövetség versenyigazgatója.
 
A napot fantasztikusan kezdte a 17 éves Szarka Luca, aki az úszás és a vívás után még az első helyen állt. A lovaglásban a tizenegyedik pozíciót elfoglaló Alekszejev Tamara hiba nélkül, míg a kilencedik helyezett Barta Luca egy verőhibával teljesített. A Volán Fehérvár éllovas versenyzőjének azonban kétszer is korrigálnia kellett, így visszacsúszott a 13. helyre. A futás-lövészet kombinációnak Alekszejev hetedikként indulhatott neki. Legjobb magyarként mégis a 10. helyen befutva a junior korú Barta Luca ért be.
Már a selejtezőben is jól sikerült minden és szerettem volna megismételni, úgyhogy nagyon örülök. Tényleg a vívás, ami a legnehezebb szám nekem, az is jól sikerült, úgyhogy ez már megadta a nap hangulatát számomra, szóval ha a vívás jól megy, akkor általában szinte minden jól megy
- nyilatkozta a verseny után stábunknak Barta Luca.
A versenyt a lézerfutást élről kezdő brit Joanna Muir nyerte, megelőzve a vb-n is második helyezett német Annika Schleu-t és a litván Venckauskaitét.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ