Cropped landscape
Sport
Ismét megrendezik a lélekmozgatót a Magyar Parasport Napján
2019-01-3021:45
Tavaly több mint 400 intézmény csatlakozott a Lélekmozgató programhoz. A sikeres folytatásban bízva idén február 22-én ismét várják az iskolás és már az óvodás korú gyerekeket is, hogy lehetőséget kapjanak a parasportágak kipróbálására. 
A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diákverseny és Szabadidősport Szövetsége idén is elindította a Lélekmozgató Programját. A sorozat célja, hogy iskolák és óvodák is részt vegyenek a február 22-i Magyar Parasport Napja rendezvényein.
A testnevelésórákon próbálják ki a diákok a parasportokat. Az osztályfőnöki órákon nézzenek filmet róla, vagy beszélgessenek róla. Szervezzenek kiállítást, versenyt vetélkedőt. Hívják meg valamelyik parasportolónkat, beszélgessenek vele, hogy hogyan éli meg az életét
- mondta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.
 
A győri Bercsényi Miklós Sportiskolában, mely csatlakozik is az országos programhoz, bemutatót is tartottak. A program célja itt is az volt, hogy az ép diákokat érzékenyítse, a fogyatékossággal élők világát megismerjék a sporton, élményeken és tapasztalásokon keresztül.  
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ