Cropped landscape
Sport
Sorsoltak a Davis-kupában, Piros Zsomboré az első meccs
2019-01-3118:04
Tenisz
A hétvégén Németország ellen lép pályára a magyar tenisz Davis-kupa-válogatott. A sorsolás alapján Piros Zsombor és Philipp Kohlschreiber mérkőzésével kezdődik majd a párharc. A másik pénteki összecsapást Nagy Péter vívja a világranglista harmadik helyezett Alexander Zverev ellen. 
Németországon keresztül vezethet az út a Davis-kupa döntőjébe. Az már korábban kiderült, hogy a mieinknél Fucsovics Márton nem vállalja a játékot, így sorsolás alapján az első számú játékosunk Piros Zsombor kezd Philipp Kohlschreiber ellen.
Nagyon nehéz meccsek vannak, hiszen az első 35-ben van mindkét játékosuk, sőt az első játékosuk harmadik jelenleg a világranglistán, Sascha Zverev. Megpróbálunk helytállni, remélhetőleg sikerül
- mondta Köves Gábor, a Davis-kupa-válogatott szövetségi kapitánya.

Piros Zsombor tavaly szeptemberben élete sikerét aratta, amikor a Davis-kupa osztályozóján legyőzte Jirí Veselyt. A magyar játékos most is bízik a meglepetésben.
Az előző edzésen nagyon szárnyaltam, szóval én bízok benne, ha ilyen lazán tudok játszani és nyugodtan, akkor talán még jobban is játszhatok, mint szeptemberben és bízok a legjobbakban
- bizakodott Piros Zsombor.

A Davis-kupa idei reformja nyomán a 12 selejtező győztesei vehetnek részt a 18 csapatos madridi döntőben. A párharcok pénteken az egyes mérkőzésekkel kezdődnek.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ