Cropped landscape
Sport
A németek ellen a Davis-kupában
2019-02-0121:31
Tenisz
A világranglistán 371. helyen álló magyar fiú a 32. Philipp Kohlschreiber ellen megnyerte az első szettet, és csak 6:7, 7:5, 6:4-re marad alul. Alexander Zverev aztán nem adott esélyt Nagy Péternek, ez a mérkőzés 6:2, 6:2 lett, Így a párharc első két mérkőzése után az állás: Németország - Magyarország 2-0.
Nagyszerűen kezdett a világranglista 371. helyezett Piros Zsombor a 32. német Philipp Kohlschreiber ellen. A magyar versenyző az első szettet brékelőnye ellenére végül csak rövidítésben, de ott 8-6-ra megnyerte. Sőt, a második felvonásban is megszorongatta ellenfelét. Kohlschreiber viszont pontosabban szervált, 7-5-re hozta a második játékrészt, és ezzel egyenlített. Mivel már csak két nyert szettig tartanak a DK-mérkőzések, a sorsdöntő harmadik felvonásban 4-4-ig mindenki hozta a saját adogató játékát. A rutinosabb német viszont a hajrában, hazai pályán már nem hibázott és végül 6:7, 7:5, 7:4-re megnyerte az első mérkőzést.
 
Nagy Péternek viszont esélye sem volt a világranglista 3. helyén álló Alexander Zverev ellen. A német klasszis 6:2, 6:2-re megverte a magyar játékost. A Davis-kupa selejtezőjében szombaton a párost és a maradék két egyest játsszák.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ