Cover
Külföld
Bakondi György: A migráció egész évben kitartó, komoly kihívást jelent
2019-02-0120:46
A téli időszak ellenére, folyamatos a mozgás a spanyol, időnként az olasz és a balkáni útvonalon is - közölte Bakondi György az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hozzátette: több mint hétszázan próbáltak illegálisan átlépni a magyar határon januárban. 
Bakondi György kiemelte: esetleg a magashegységi helyzeteket kerülik el. Vannak akik várnak az elhelyezési körleteikben vagy járműveken elrejtőzve próbálnak meg bejutni Európába. 

Velkovics Vilmos azon kérdésére, mely útirány felélénkülésére számítanak Bakondi György jelezte: a spanyol útvonalon tavaly 120 százalékos növekedés volt 2017-hez viszonyítva. 

Az olasz útirányban azonban jelentős a csökkenés, köszönhetően a bevezetett kormányintézkedéseknek
- tette hozzá. 

Egy napja jelent meg a hír, miszerint csaknem ötven civil szervezet fordul az Európai Unió államaihoz és az európai bürokrácia vezetőihez, hogy most már tarthatatlan, hogy nem akarjuk beengedni a migránsokat.
Ezek a felvetések és fellépések nagyon érdekes egybeesést mutatnak a Soros György és Frans Timmermans közti, davosi találkozóval
- emelte ki. Bakondi György megjegyezte: ezek természetesen szorosan összefüggnek az európai parlamenti választások már folyamatban lévő kampányával.
Arra a kérdésre, elképzelhető-e, hogy a migráció kérdésénél bármi fontosabb dolog merülne fel májusig Bakondi György úgy fogalmazott: nem tudható, mert a világpolitika nem kiszámítható, de a migráció egész évben kitartó, komoly kihívást jelent és
kétségtelenül az európai parlamenti választások elsőrangú kérdése lett.
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ