Cropped landscape
Sport
Búcsúzott a második kiemelt
2019-02-0518:13
Kiesett a második helyen kiemelt Lukás Rosol a Hungarian Challenger Open nemzetközi tenisztornán. A világranglista 144. helyén álló cseh sportolót a spanyol Zapata Miralles búcsúztatta a második fordulóban.
Rosol jó emlékeket őrizhetett Budapestről, hiszen tavaly szeptemberben az ő sikerével győzte le Csehország a magyar együttest a Davis-kupában. A 33 éves sportoló viszont hamar elfelejthette a jó emlékeket.
 
Az első játszmában Rosol rögtön az első adogatását elvesztette Zapata Miralles ellen. Majd a világranglista 279. helyén álló spanyol 4:1-nél is brékelni tudott. Ezt követően úgy tűnt, Rosol megmentheti a szettet. Agresszívabban játszott és 5:3-ra zárkózott. Zapata Miralles viszont értékesítette első játszma labdáját
és 6:3-ra megnyerte az első felvonást.

A folytatásban mindkét fél nagyon figyelt, hogy hozza az adogatását. Bár Rosol 3:3-ig ötször is bréklabdához jutott, ezek közül egyiket sem tudta értékesíteni. 5:5 után viszont megtört a jég. Zapata Miralles elvette ellenfele adogatását és a lendülete már kitartott, így szűk másfél óra alatt 6:3, 7:5-re megnyerte a mérkőzést és bejutott a nyolcaddöntőbe.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ