Cropped landscape
Sport
Kikapott az Alba Fehérvár az Európa-kupában
2019-02-0521:20
Hazai pályán 96-80-ra kikapott az Alba Fehérvár az izraeli Ness Ziona ellen a férfi kosárlabda Európa Kupa zárófordulójában. A székesfehérvári együttes jelenleg a harmadik helyen áll csoportjában, azonban így is továbbjutott a legjobb 16 közé. 
A továbbjutás szempontjából tét nélkül lépett pályára a fehér mezes Alba Fehérvár, amely az izraeli Ness Zionát fogadta az Európa-kupa zárófordulójában. Jesús Ramírez együttese ugyanis már biztosan ott lesz a legjobb 16 között, így Lóránt Péterék a csoportelsőség megszerezéséért küzdöttek.
 
Az első negyed végén az állás 22-22-es döntetlen volt. A folytatásban viszont az Alba irányította a játékot, és remek távoli kosarainak köszönhetően a nagyszünetben 47-38-ra ellépett.
 
A fordulás után azonban a vendégek ledolgozták hátrányukat, majd a negyed végén 64-64-re egyenlítettek. Sőt, a záró tíz perc derekán már kilenc ponttal vezetett a Ziona.
 
A házigazda védekezése teljesen szétesett, és már esélye sem volt a fordításra. A Ness Ziona végül 96-80-ra győzött, így elsőként, míg az Alba Fehérvár csoportja harmadik helyén jutott tovább a következő fordulóba.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ