Cropped landscape
Sport
Piros továbbjutott, Borsos és Nagy kiesett
2019-02-0513:37
Tenisz
Piros Zsombor lengyel ellenfelét két szettben legyőzte, míg Borsos Gábor és Nagy Péter két szettben kikapott a Hungarian Challenger Open nemzetközi tenisztorna első fordulójában. Szintai Dávid pedig nyert a verseny selejtezőjében, ezzel ma délután életében először játszik főtáblás meccset ATP challenger-tornán.
Remekül kezdett a sapkában játszó Piros Zsombor Michał Przysiężny ellen. Az első szettet 6:2-re nyerte meg a nála majdnem 150 hellyel hátrébb rangsorolt lengyellel szemben. A második játszma, bár szorosabb volt, azt is behúzta 6:4-re Piros, így továbbjutott és a második fordulóban, szerdán a cseh Zdeněk Kolář ellen lép pályára.
Nagyon szórta az alapütéseket, nem nagyon tudott winnereket ütni. És nagyon örülök, mert három éve itt játszom és most elsőre tudtam nyerni, mert sajnos eddig nem sikerült. Nagyon örülök, hogy magyar közönség előtt újra tudok játszani és a győzelem az egy bónusz
– nyilatkozta Piros Zsombor, junior Grand Slam-győztes teniszező.
 
Nem kezdett rosszul a sapka nélkül játszó Borsos Gábor sem. Az első adogatójátékát, bár nehezen, de hozta. Ám utána zsinórban hat játékot vesztett a nála majdnem 300 hellyel előrébb rangsorolt Lucas Miedler ellen. A második játszmában már jobban ment Borsosnak, ám a meccset végül így is az osztrák nyerte 6:1, 6:4-re. Kikapott és kiesett a fehér felsőben pályára lépő Nagy Péter is. A magyar teniszezőt az olasz Roberto Marcora búcsúztatta simán két szettben 6:2, 6:1-re. Följutott viszont a főtáblára a selejtezőből a hétvégén a Davis-kupában is bemutatkozó 21 éves Szintai Dávid. Ő az olasz Alessandro Begát 5:7, 6:4, 7:6-ra verte meg, pedig még nagyon fáradt volt a németországi szereplése miatt. Szintai élete első főtáblás meccsén, ATP-tornán a szerb Danilo Petroviccsal játszik majd ma délután.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ