Cropped landscape
Sport
Tíz újonc a keretben
2019-02-0521:19
Tíz újonccal vág neki a bledi felkészülési tornának a magyar férfi jégkorong-válogatott. A mieink ellenfelei a szinte legjobb keretükkel kiálló szlovénok, a tavalyi vb-n csoportellenfél olaszok és Fehéroroszország lesznek. 
„A fiatalok most megkapják a bizonyítási lehetőséget” - ezt mondta Majoross Gergely a válogatott edzője a keret összetételét illetően. A szlovéniai tornán a kísérletezés kapja a főszerepet, elsősorban nem az eredmény a fő szempont.
Az a legfontosabb, hogy megnézzük, hogy ezzel a fiatalos kerettel mennyire tudunk helytállni nemzetközi szinten és a fiataljaink mennyire nőttek fel a feladathoz. Ez az elsőrendű cél, amit teljesíteni kell. Remélem, hogy egy nagyon jó tornát fogunk ennek ellenére magunk mögött tudni
- mondta Terbócs István a válogatott játékosa.
 
A rutin sem tűnt el a csapatból, Benk Andrásék mindenben segítik az újoncok beilleszkedését.
Igazából az, hogy ki hogy fog beépülni, majd elválik a három meccs alatt. Az edzők majd utána fogják kielemezni, hogy ki az, aki jobban, ki az, aki kevésbé. Szerencsére sokan vagyunk, ezért van választási lehetősége az edzőknek, hogy majd áprilisban azt a keretet tudják összerakni, akik majd a végleges 22-ben ott tudnak lenni
- mondta Benk András válogatott kerettag.
 
A szlovéniai felkészülési tornát február 7-e és 9-e között rendezik Bledben. A Divízió I/A-s világbajnokságot pedig majd április végén kezdődik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ