Cropped landscape
Külföld
Angela Merkel: Az álhírterjesztés az egyik legnagyobb nemzetbiztonsági kihívás
2019-02-0813:01
Az álhírterjesztés az egyik legnagyobb nemzetbiztonsági kihívás - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben a szövetségi hírszerző szolgálat (BND) új központját felavató ünnepségen.
Meg kell tanulni a védekezést az álhírek ("fake news") terjesztése ellen, amelyet a hibrid hadviselés részeként is alkalmaznak, ez az egyik legfontosabb feladat annak érdekében, hogy megőrizzék Németország biztonságát és a társadalmi összetartását - mondta Angela Merkel.
    
"Saját élményeim alapján mondom, az ember gyakran nem is akarja elhinni, hogy mi mindent terjesztenek", de "szembe kell nézni a valósággal", és cselekedni kell - tette hozzá a német kormányfő, hangsúlyozva, hogy a BND-nek kiemelt szerepe van az internet révén gyorsan terjedő álhírek elleni védekezésben. 
    
A külföldi hírszerzéssel foglalkozó nemzetbiztonsági szolgálat új központja a berlini belváros egyik legnagyobb épületegyüttese, 260 ezer négyzetméteres, felépítéséhez a többi között mintegy 20 ezer kilométernyi optikai és 10 ezer kilométernyi rézkábelt használtak fel.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ