Cropped landscape
Sport
Drávucz Rita és Suba Róbert lett a nagykövet
2019-02-0817:08
Parasport
Február 22-én második alkalommal rendezik meg a Magyar Parasport Napját. Idén Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, valamint Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakos lett az esemény nagykövete. 
Már több mint 500 intézmény csatlakozott a február 22-ei eseményhez. Idén a Magyar Parasport Napjának nagykövete Drávucz Rita olimpikon, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki édesanyaként érintett a témában, valamint Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakos lesz. 
Ebben az évben szeretnénk még több iskolát megszólítani, illetve szeretnénk nyitni az óvodák felé, mert biztosak vagyunk abban, hogy már óvodás korban, 4-5-6 éves korban is a gyerekeknek meg lehet mutatni, hogy vannak olyanok közöttünk, akik fogyatékossággal élnek, de számukra sem szabad a sportot elzárni, mint az önkifejezés, az önkiteljesedés lehetőségét
- nyilatkozta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.
 
A Magyar Parasport Napján érzékenyítő és interaktív osztályfőnöki, valamint rendhagyó testnevelés órákat tartanak, ahol a gyerekek egyebek mellett kipróbálhatják a fogyatékkal élő sportolók sportágait.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ