Cropped landscape
Külföld
Tűz a Flamengo edzőközpontjában, legalább tíz halott
2019-02-0812:22
Tűz ütött ki pénteken kora reggel a riói Flamengo futballklub edzőközpontjában, legalább tízen életüket vesztették.
A tűzoltók közlése szerint legalább három sérültje is van a tűznek, melyet már eloltottak.
    
A két hónapja kibővített központ egy olyan épülete gyulladt ki, amelyben 14-17 éves játékosok laktak. A Sportv értesülése szerint hat játékos és négy alkalmazott halt meg. A tűz hajnali ötkor ütött ki, amikor a fiatalok aludtak, a tűzoltók két óra alatt fékezték meg a lángokat. 
    
Ugyanebben az ultramodern központban - a Rio de Janeiro nyugati részében található Ninho do Urububan (Keselyűfészek) - edz a klub felnőtt csapata is. A pénteki tréning 9.30-kor kezdődött volna.
    
Ez a térség, a Vargem Grande negyed volt az egyike azoknak, melyeket a legkomolyabban sújtott az egy nappal korábbi, hat halálos áldozattal járó heves esőzés és villámárvíz.
    
"Milyen szomorú hír! Mindenkiért imádkozunk. Bátorság! - reagált Twitter-oldalán Vinícius Junior, a Real Madrid 18 éves brazil játékosa, aki ugyanitt nevelkedett.
    
Az edzőközpontban a lakóépület mellett több futballpálya, egy vizes központ, egy tornaterem, valamint orvosi centrum és egy ministadion található.
    
A Flamengo Brazília legtöbb szurkolóval rendelkező futballklubja. Neveltje volt többek között Zico, Junior és Leonardo. A piros-fekete csapat 1981-ben megnyerte a Libertadores Kupát és abban az évben az Interkontinentális Kupát is.
    
Az edzőközpontban kiütött tűz keletkezési oka egyelőre ismeretlen.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ