Cover
Belföld
Civil kör: Az ellenzék egy nem létező világot próbál kreálni
2019-02-0921:51
Karácsony Gergely nyerte a baloldali előválasztást, amely Tarlós István szerint egy szerény érdeklődésű házi mérkőzés volt a budapesti választók 2,4 százalékának részvételével. Ezek után a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje győzelmi mámorában azt mondta a Hír TV-ben, hogy nem nácizmus a zsidó képviselők listázása. Többek között erről beszélgetett Nehéz Attila az ECHO TV Civil kör című műsorában vendégeivel: Németh Alajos rockzenésszel, Simon János politológussal és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal.
Németh Alajos szerint az előválasztás csak arról szólt, hogy felhívják a sajtó figyelmét arra, hogy még ezek a pártok léteznek.
Az a legrosszabb, ha valaki úgy aposztrofálja magát, hogy "még vagyunk", hiszen akkor már tényleg nagy a baj
- véli a rockzenész. Hozzátette: ráadásul az első kör győztese gyakorlatilag harcképtelenné vált a Hír TV-ben, ahol kiderült, hogy ki is az valójában, aki az első kört megnyerte.
Simon János számára az előválasztásból egy mondat maradt meg, amikor Karácsony Gergely arról beszélt, hogy legyőzte a Fideszt. Ez azért fura, mert ha egy versenyen elindul egy futó és veri a mellét a Városligetben, hogy Paavo Nurmi-t legyőzte, akkor bolondnak titulálná mindenki - hangsúlyozta a politológus. Legyőzhette önmagát, a vele párban indulót, de egy olyan jelöltet, aki el sem indult, nem győzhetett le.
Egy nem létező világot próbálnak kreálni, és ott próbálnak valótlan dicsőséget maguknak indikálni, ami hosszútávon nem jelent kormányzati erőt
- tette hozzá.

Lomnici Zoltán szerint nem meglepő eredmény született, tudható volt, hogy Karácsony Gergely fog nyerni. Kiderült az is, hogy az előválasztással a következő három-öt évben nem érdemes számolni, mivel a kutyát sem érdekli. Ez egy olyan idegen test volt közjogi értelemben, amit nem tudtak meghonosítani - szögezte le az alkotmányjogász.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Civil kör
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ