Cropped landscape
Sport
Két magyar aranyérem Debrecenben
2019-02-0922:04
Látványos mérkőzések és szenzációs hangulat jellemezte a 63. Bocskai Emlékverseny döntőit. A Debrecenben megrendezett nemzetközi tornán a férfiak 52 és 75 kilogrammos mezőnyében is magyar versenyző állhatott a dobogó tetejére. 
Az 52 kilogrammosok között a hazai közönség előtt bunyózó Bernáth Attila azért lépett a kötelek közé, hogy megszerezze a magyar csapat első aranyérmét a 63. Bocskai Emlékversenyen. Az első menetben Bernáth akarata érvényesült botswanai ellenfele ellen, a második három percben viszont az Afrika-bajnok dominált. A debreceniek ifjúsági Európa-bajnoka azonban meg tudott újulni az utolsó menetben és egyhangú pontozással megszerezte a győzelmet.
 
A nap talán legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén házi döntőt rendeztek. A kétszeres olimpikon, Harcsa Zoltán Cservenka Róberttel csapott össze a 75 kilogrammosok között. Habár előzetesen a kékben játszó Harcsa tűnt esélyesebbnek, Cservenka az első perctől kezdve nekiugrott ellenfelének. Mindhárom menet elképesztő izgalmakat és egyenlő küzdelmet hozott. A pontozó bírók végül a fiatal pécsit látták jobbnak, így Cservenka Róbert személyében új győztest avattak. A magyar csapat két arany, egy ezüst és tizenegy bronzéremmel zárta a 63. Bocskai Emlékversenyt. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ