Cropped landscape
Belföld
Belém fojtották a szót – így magyarázta botrányos interjúját Karácsony Gergely
2019-02-1007:26
Nem engedte a Hír TV műsorvezetője, hogy befejezze a gondolatát - állítja Karácsony Gergely. A Párbeszéd főpolgármester-jelöltje az ATV-ben magyarázta botrányos interjúját. Liberális ellenfele azonban nem ért egyet Karácsony Gergely kijelentésével. Sermer Ádám szerint, aki zsidó képviselőket szeretne listázni, az igenis náci.
Nem állítom, hogy ez volt életem legsikerültebb interjúja - így reagált Karácsony Gergely közösségi oldalán a kedd esti Hír Tv-ben készült interjújára. Arra a kérdésre, hogy zsidókat listázni nácizmus-e, Karácsony egyértelműen nemmel válaszolt. 
 
Az ATV műsorában válaszát már azzal magyarázta: nem tudott szóhoz jutni, és nem sikerült pontosan fogalmaznia néhány kérdésbe. 

Nem ért egyet ellenfelével a Liberálisok főpolgármester-jelöltje. Sermer Ádám szerint a nácizmusnak nincs helye a közéletben. 


Nem a felsőbb szinteken, parlamenti képviselet, ne adj isten parlamenti alelnöki pozíciókban. Ez szégyen és gyalázat, hogy ilyen pozíciókat ilyen személyek tudnak betölteni Magyarországon. A náciknak a közélet közelében sincs helye 

– közölte a politikus. 

2012-ben, Gyöngyösi Márton kijelentése után, miszerint listázni szeretné a zsidó képviselőket a parlamentben a komplett ellenzék a Jobbik távozását követelte. A Gyurcsány-párt egy javaslatot is tett, karanténba szerették volna zárni a Jobbikot a Parlamentben. A DK frakcióvezető-helyettese – több ellenzéki képviselővel együtt – szombaton mégis egy színpadon szerepelt Gyöngyösi Mártonnal. Híradónk kérdésére, hogy mi változott 2012 óta Arató Gergely csak annyit mondott: nem hiszi, hogy Gyöngyösi ismét zsidózna. 
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ