Cropped landscape
Belföld
Kocsis Máté: Az elmúlt évtized legnagyobb hatású beszéde hangzott el
2019-02-1017:40
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint az elmúlt évtized legnagyobb hatású évértékelője volt a vasárnapi. 
Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében többi között arról beszélt, hogy nemzeti büszkeségünknek gazdasági alapja is van, és egy hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be.
   
Kocsis Máté az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a magyar kormány a családok támogatásáról szóló döntéseivel egész Európa számára is világossá tette, hogy a bevándorlással szemben a gyermekvállalást helyezi előtérbe.
   
A családok anyagi támogatásáról szóló mostani intézkedésekről pedig kijelentette: "a gyermekvállaláshoz soha ilyen mértékű segítséget egyetlen kormány sem biztosított még, nem csak Magyarországon, de Európában sem".


Ficsak: A kormány továbbra is aktívan cselekszik a magyar családok érdekében

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) őszinte örömmel fogadja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök családvédelmi akciótervet jelentett be évértékelő beszédében - közölte a szervezet az MTI-vel vasárnap.

Orbán Viktor ezzel is kinyilvánította: a kormány továbbra is aktívan cselekszik a magyar családok érdekében 

- áll a Király Nóra Ficsak-alapító által aláírt közleményben.
    
Azt írta: a Ficsak osztja a miniszterelnök álláspontját, miszerint a családpolitikai intézkedések élvezik a magyar társadalom legmélyebb támogatását.
    
Ezt minden idők harmadik legsikeresebb nemzeti konzultációja is igazolja, amelyhez csaknem 1 millió 350 ezer ember csatlakozott, és amelyen a válaszadók döntő többségének a véleménye megerősítette a kormány álláspontját a családpolitikai intézkedések folytatásának a szükségességéről - tette hozzá.
    
Kiemelte továbbá, egyetértenek a kormány álláspontjával, miszerint az Európában jellemző demográfiai folyamatokra a családok támogatása a megoldás.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ