Cropped landscape
Belföld
Kövér László: Az ország jobb ellenzéket érdemelne
2019-02-1021:49
Minimum pénzügyi következményre számíthat az a 38 országgyűlési képviselő, aki a decemberi 12-i parlamenti ülésnapon rendbontást követett el – jelentette ki az Országgyűlés elnöke az ECHO TV Bayer Show című műsorában. Kövér László kifejtette: az ellenzék, tetteivel figyelmen kívül hagyja a demokrácia erkölcsi alapjait, és a civilizáció lebontására törekszik. A házelnök úgy véli, jobb lenne, ha egy erős ellenzék állna a kormánnyal szemben, amellyel a legelemibb nemzeti ügyekben konszenzusra lehetne jutni és csak azokban az ügyekben csatároznának, amelyek ezen kívül helyezkednek el.
Emlékezetes, hogy a tavaly decemberi, utolsó parlamenti ülésszakon botrányos körülmények között sikerült módosítani a Munka törvénykönyvét

Kövér László az esetet a magyarországi parlamentarizmus egyik legsúlyosabb rendbontásának nevezte, a botrányban részt vett képviselők számára pedig súlyos szankciókat javasolt. 

A házbizottság nyilvánvalóan ezt nem fogadja el konszenzusosan. tehát a plenáris ülés dönt majd arról elfogadják-e a javaslatot. 38 parlamenti képviselőt érint ez 
– közölte az Országgyűlés elnöke. 

Bayer Zsolt azon felvetésére, hogy a sajtóhírek szerint az érintett politikusok nem fogadják majd el a büntetést és nemzetközi fórumokhoz kívánnak fordulni, Kövér László kifejtette, nem a nem létező jogorvoslatot kellene keresni azzal kapcsolatban, ami az ő oldalukon menthetetlen, hanem 

meg kellene próbálni ember módjára viselkedni parlamentben és alkalmazkodni kellene azokhoz az írott és íratlan normákhoz, amelyeket az ő megjelenésük előtt senkinek sem jutott eszébe felrúgni. 
A házelnök felidézte, amikor 2010 előtt Gyurcsány Ferenc irányította az országot a fideszes képviselők – az Országgyűlés tekintélyét tiszteletben tartva – úgy fejezték ki a legmélyebb megvetésüket és elutasításukat, hogy egyszerűen kivonultak az ülésteremből, amikor – Kövér szavai szerint – a nemzetáruló, gonosztevő miniszterelnök szót kapott a parlamentben. 
Egyébként a parlamenti munkában folyamatosan részt vettünk és megpróbáltuk az érveinkkel magunk mellé állítani a többséget. Ahogy a példa mutatja, nem sikertelenül. Lehet, hogy nekik is ezzel kellene próbálkozni – tette hozzá. 

A baloldalnak az az ördögi tulajdonsága, hogy nem szokott foglalkozni erkölcsi gátakkal, erkölcsi problémákkal – ezt már azzal kapcsolatban jelentette ki Kövér László, hogy úgy tűnik, a baloldali, balliberális ellenzéki pártok „kiengedték a karanténból a Jobbikot”, hiszen most már mindegyikük szemrebbenés nélkül mentegeti a Sneider Tamás vezette pártot. 

Az Országgyűlés elnöke az erkölcstelenségre példaként hozta fel, hogy a kommunista és zsidó származású Rákosi Mátyás is szívélyesen beengedte a kommunista pártba azokat a nyilasokat, akik a világháború éveiben zsidókat lőttek a Dunába. 

Hozzáfűzte: 

nem általában véve volt ez igaz a baloldalra, hanem annak a bolsevik részére, a bolsevisták rúgták fel a legelemibb civilizációs szabályokat, a szociáldemokraták a baloldali létükre nem, sőt számukra a nemzeti hovatartozás is fontos volt. 
Kövér László szerint Magyarország jobb ellenzéket érdemelne, hiszen a demokrácia működéséhez hozzátartozik, hogy választás révén kormányváltás történik, ebben az esetben pedig nem szabadna, hogy összeomoljon a rendszer, hanem az új kormánynak egy meglévő értékközösség alapján kezdhesse meg a munkát, de ez az értékközösség ebben a pillanatban Magyarországon is hiányzik.

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Bayer show
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ