Cropped landscape
Belföld
Pár százan tüntettek
2019-02-1019:26
Vasárnap délelőtt civilek hídlezárással tiltakoztak Budapesten, majd délután az ellenzéki pártok tartottak közös demonstrációt a túlóratörvény és az ÁSZ-büntetések ellen. 
A Magyar Tudományos Akadémia parkolójában gyülekeztek a tüntetők vasárnap reggel. A civil demonstrálók autókkal akarták lezárni a Lánchidat. Bár a facebookon több mint 900-an jelezték részvételi szándékukat, reggel egy tucatnyian vonultak fel a hídra. A civilek innen a Hősök terére mentek át, ide szerveztek gyülekezőt. A demonstrálók ezután csatlakoztak az ellenzéki tüntetéshez a Várban. 

A Miniszterelnökség épülete előtt minden ellenzéki párt felvonult, és arról beszéltek, hogy szerintük mi maradt ki az évértékelőből. 

A színpadra a sorozatos antiszemita és rasszista botrányai ellenére a Jobbik képviselőjét is maguk mellé engedték a pártok. 

Jakab Péter az ÁSZ Jobbikra kirótt büntetése miatt emelt szót. A liberális Bősz Anett korábban még fel is jelentette a jobbikos Szávay Istvánt közösség tagja elleni erőszak miatt, most mégis a Jobbikkal egy színpadra állt és összefogásra buzdított. 

A két volt LMP-s politikus, Szél Bernadett és Hadházy Ákos együtt állt a színpadra. Az LMP volt társelnöke szintén összefogást sürgetett. 
 
Szél Bernadett azt is világossá tette, hogy a továbbiakban sem fogják betartani az Országgyűlés szabályait. A beszédek után a képviselők közösen énekeltek a színpadon. 
A megbüntetett pártok is tüntettek az ÁSZ előtt
 
Az ellenzéki pártok az Állami Számvevőszék őket sújtó rendelkezései miatt tüntettek ma Budapesten. A Jobbiknak mintegy egymilliárd forintot kell büntetésként kifizetnie, a Párbeszédnek és a Momentumnak pedig felfüggesztették az állami támogatását a törvénytelenségek miatt. A pártok úgy vélik, a hivatal ellehetetleníti működésüket a rájuk kiszabott büntetésekkel.


ÁSZ: minden pártot azonos előírások szerint ellenőriznek

Az összes pártot azonos törvényi előírások és eljárási szabályok szerint ellenőrzi az Állami Számvevőszék - közölte az állami szervezet vasárnap az MTI-vel.

Közleményében az Állami Számvevőszék arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyes pártok gazdálkodásában feltárt törvénysértésekért és azok törvényekben rögzített jogkövetkezményeiért az érintett pártoknak kell vállalniuk a felelősséget.
    
Az ÁSZ kiemelte: közérdek, hogy a pártok betartsák a törvényeket. Alapvető jogállami érdek, hogy a pártok szabályszerűen, elszámoltathatóan és átláthatóan gazdálkodjanak az adófizetőktől és a támogatóiktól kapott pénzekkel.
„A bevándorlásról szóló vitában csak a Fidesz-KDNP-re lehet számítani”

A Soros-lista újra együtt tüntet Budapesten - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs az ECHO TV-nek arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc vezetésével a szocialisták, a Momentum, a Párbeszéd, Karácsony Gergely és Hadházy Ákos együtt vonul a Jobbikkal és egy színjátékot adnak elő. A politikus szerint valójában arról van szó, hogy ezek a politikusok kivétel nélkül a bevándorláspárti oldalra álltak és Soros György szövetségesének tekinthetők. 

Ők mind a bevándorláspárti oldalra álltak, Soros György szövetségeseinek tekinthetők, és készek végrehajtani minden elvárást, ami Brüsszelből vagy a Soros-hálózatból érkezik, ezért ma már odáig mennek, hogy a baloldal pártok a náci Jobbikkal együtt masíroznak 
– közölte Hidvéghi Balázs. 
 
A kormánypárti politikus közlése szerint látható, hogy a bevándorlásról szóló vitában csak a Fidesz-KDNP-re lehet számítani, mert a kormánypártok nemet mondtak a bevándorlásra, és ellen fognak állni annak a migrációs politikának. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ